Қостанайлық бизнесмендер HACCP стандарттарына сәйкес тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі ережелерін үйретті
Костанайских бизнесменов в соответствии со стандартами HACCP обучили правилам безопасности пищевой продукции 04.05.2022

ҚР ДСМ санитарлық-эпидемиологиялық бақылау комитетінің Қостанай облысы бойынша Ұлттық сараптама орталығы филиалының алаңында кәсіпкерлер ҚР ДСМ КСЭК аумақтық департаментінің, Қостанай қаласы әкімдігінің білім және денсаулық сақтау басқармасының, сондай-ақ "Атамекен"үкіметтік емес ұйымының өкілдерімен кездесті.

Кеңеске тамақ өнімдерін өндірушілер, сондай-ақ госпитальдық эпидемиологтар, бас медбике, диеталық медбике, аспаздар және т. б. қатысты.

Ұйымдастырылған ұжымдардағы тамақтануды ұйымдастырушылар мен тамақ кәсіпорындарының өкілдері тамақтан уланудың алдын алу мәселелерін талқылады.

Ұлттық сараптама орталығы бас директорының кеңесшісі Сәуле Шәріпова қатысушыларды тамақ объектілерінің қызметін реттеу және өндірістік бақылау жүргізу кезіндегі тәуекелдерді бағалау саласындағы қолданыстағы заңнамамен таныстырды. Сондай-ақ, эпидемиологиялық маңызы бар объектілерде қауіптерге талдау жүргізу және үздік халықаралық тәжірибелер негізінде Өзін-өзі бақылау шараларын енгізу қажеттігі туралы түсіндірді.

Кездесу барысында ҰЭО филиалы мен Қостанай облысы бойынша "Атамекен" кәсіпкерлер палатасы арасында кәсіпкерлік қызметті дамытуға жәрдемдесу, кәсіпкерлік субъектілерінің құқықтары мен заңды мүдделерін қорғау мәселелері бойынша өзара ынтымақтастық туралы Меморандумға қол қойылды.

Осы кеңестің қорытындысы бойынша тілек білдірушілер "тәуекелді бағалау негізінде тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін қамтамасыз ету (НАССР)"оқыту тренингіне қатыса алды. Оқыту жаңа форматта өтті, өндірушілер өз мысалдарымен тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін қамтамасыз ету үшін қажетті негізгі қағидаттар бойынша кезең-кезеңімен өтті. 

Алынған дағдылар бизнеске азық-түлік объектілеріндегі қауіпті факторларды ескере отырып, тәуекелдерді бағалау негізінде зертханалық бақылауды қолдана отырып, тамақ өнімдерін өндіру/өндіру кезінде өндірістік бақылауды тиімді ұйымдастыруға мүмкіндік береді. Кәсіби деңгейін арттыру және персоналды қауіпсіз тамақ өнімін өндіруге тарту, қауіпті факторларды басқару бойынша алдын алу шараларын енгізу. Кәсіпорынның кірістілігін және тұтынушылардың қанағаттану деңгейін арттыру, шағымдардың санын азайту және жаппай тамақтан уланудың алдын алу.

Сурет галереясы